Kombi Servisiyiz

Güncel Blog Yazılarımız

Kombi Çalışmıyor, Ne Yapmalıyım?

Kombi servisi çağırmandan önce lütfen aşağıdaki kombi arıza tespiti ipuçlarını kontrol edin.

Kombi Arıza Tespiti İpuçları

Kombi arıza tespiti yapmak için teknisyen olmanız gerekmez. Bir servis çağırmadan önce ön kombi arıza teşhisi yaparak zamandan, paradan tasarruf edebilir, sizin çözemeyeceğiniz bir kombi sorunu olması durumunda uzmanlardan yardım alabilirsiniz. Kombilerin son kullanma tarihleri yoktur. Arızalanmalarını istemesekte, kombi bakımı yaptırmadan uzun süre sağlıklı çalışmaları mümkün değildir. Arıza durumunda sorun giderme konusunda tavsiye ettiğimiz kontrol listesi aşağıdadır.

1. Kombi çalışmıyor


Kombi yetersiz mi ısıtıyor yoksa hiç mi çalışmıyor?

Kombi yetersiz mi ısıtıyor yoksa hiç mi çalışmıyor?

Kombi çalışmamasının nedeni birkaç farklı sebep olabilir. Önemli olan sorunu doğru şekilde aramaktır. Öncelikle kombi hiç mi çalışmıyor? Yoksa kombi çalışıyor fakat çalışması yetersiz mi? Hiç çalışmıyorsa aşağıdaki adımlara devam edin. Kombi yetersiz ısıtma performası gösteriyorsa kombi bakımı gereklidir.

2. Kombiye elektrik gelmiyor


Kombiye elektrik gelip, gelmediği kontrol edilmeli.

Kombiye elektrik gelip, gelmediği kontrol edilmeli.

Kombi kapandı açılmıyor şikayetiniz varsa yada Elektrik gitti geldi kombi çalışmıyor diyorsanız, kombi elektrik beslemesi üzerindeki sigortayı kontrol edin. Kombinin sigortası atmış yada bozulmuş ise yenisiyle değiştirilmelidir. Kombi üreticileri 3 amper sigorta kullanılmasını önermektedir.

3. Kombiye gaz gelmiyor


Kombi ateşleme yapmıyor ise doğalgaz geliyor mu kontrol edilmelidir.

Kombi ateşleme yapmıyor ise doğalgaz geliyor mu kontrol edilmelidir.

Doğalgaz kesintisinden sonra kombi çalışmıyor ise kombiye reset atmanız gerekebilir. Kombinizin doğalgaz ışığı varsa yanıyor mu? Kombi gaz kontrolü yapmak nispeten kolaydır. Ocağınıza gaz gelmiyorsa, kombiye gaz gelmiyor demektir. Gaz vanalarınızı kontrol edin.

4. Oda termostatı derecesi doğru mu?


Oda termostatı ayarlanan sıcaklığa ulaştığında, petekler soğur.

Oda termostatı ayarlanan sıcaklığa ulaştığında, petekler soğur.

Bazı müşterilerimizden oda termostatı devreye girmiyor şikayeti alıyoruz. Ortam ısısı oda termostatındaki dereceden yüksekse, ortam ısısı düşene kadar kombi çalışmayacaktır. Oda termostatınız yoksa konfor ve enerji tasarrufu sağlaması için oda termostatı edinmelisiniz. Enerji tasarrufu sağlayan akıllı bir termostat hakkındaki yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

5. Termostatik vana derecesi doğru mu?


Termostatik vana ayar kademesi kontrol edilmelidir.

Termostatik vana ayar kademesi kontrol edilmelidir.

Her odada, her peteklerde ayrı ayrı bulunan termostatik vanaların üzerinde 1den 5e kadar ayar kademesi bulunmaktadır. Oda ısısı ayarladığınız dereceden daha yüksekse petek vanaları kapanacak ve petekler soğumaya başlayacaktır.

6. Kombi su basıncı normal mi?


Kombi su basıncı yüksek veya düşük olabilir.

Kombi su basıncı yüksek veya düşük olabilir.

Kombi su basıncı düşüyorsa su kaçağı olabilir. Kombi manometresinde görünen basınç değeri 1 ile 2 bar arasında olmalıdır. Kombi basıncı ideal olarak 1.5 barda olması tavsiye edilir. Kombi kış modunda ve çalışır haldeyken su basıncı 2 bar'a kadar çıkması normaldir.

6. Kalorifer petek havası alınmalı


Kalorifer petek havası ısınmayı engeller.

Kalorifer petek havası ısınmayı engeller.

Isıtma sisteminiz hapsolmuş hava veya çamurdan dolayı tıkanmışsa, kombiniz evinizi ısıtmak için daha fazla çalışacak ve aylık doğalgaz faturalarınızı daha fazla gelecektir. Sistemi temiz tutmak, yalnızca enerji faturalarını minimumda tutmakla kalmaz, aynı zamanda zaman içinde hasar oluşmasını da önler. Peteğin havasını almanın yanı sıra şunları yapmanızı şiddetle tavsiye ederiz;

  • Aşınma ve yıpranmayı önlemek ve sorunları erken tespit etmek için kalorifer sistemi ve kombi bakımını her yıl bir profesyonele yaptırın.
  • Yaz aylarında kombi mekaniklerinin tutukluk yapmasını önlemek için birkaç dakika ara sıra ısıtmayı açmaya çalışın. Düzenli olarak basınç düşüşü veya küçük su sızıntıları gibi ortaya çıkan küçük sorunların artmasını önlemek için mümkün olan en kısa sürede sorunları gidermesi için bir doğal gaz ısıtma ve gaz yakıcı cihaz servis personeline başvurun.

Servisimiz, İstanbul genelinde ısıtma sisteminizi kontrol edebilen, verimli bir şekilde çalıştığından emin olabilen ve yedek parça veya yeni kombi satınalma ihtiyacınız için teklifler verebilen MYK belgeli uzman ağına sahiptir.


Kombi Teknik Servisi
0216 499 08 88
0850 885 12 04